miercuri, 13 aprilie 2011

Dragă Radule

                 În același registru, al comemorării celui ce a fost Radu Săplăcan, personalitate ce a însuflețit și a făcut din Dej un punct cultural viu, voi posta mai jos rândurile domnului Zorin Diaconescu, de pe blog-ul domniei sale http://ifreemedia.blogspot.com/2011/04/draga-radule.html comentariile sunt de prisos...
                Dragă Radule,

Ne pare rau ca te-ai grabit, o spunem de fiecare data cand ai mai implini un an - si de data aceasta chiar credem ce spunem. Noi am cam pierdut: - pe tine, niste iluzii si multe altele despre care nu vorbim. "Saeculum" a fost opera ta - o lupta cu poezia, cu literatura si nu cu sistemul. Sistemul a disparut, noi suntem mult mai liberi dar nu suntem nici mai buni, nici mai talentati. Dimpotriva, as zice, daca as fi un radical, dar tu stii ca n-am stofa de radical.
Afla ca, in ce te priveste, n-ai pierdut mare lucru. Scriitorii nostri continua sa se injure ca pe vremea ta. Atunci se turna la securitate, acum se toarna "in presa", pe bloguri si retele. Calitatea textelor e aceeasi, poate putin mai proasta azi, demonetizare prin abuz. 
Avem in continuare cea mai mare productie de literatura futila pe cap de locuitor. Numai la Bistrita sunt vreo 4 "societati" ale scriitorilor, fiecare cu premiantii ei. Cand cele 4 se vor dovedi neicapatoare, o vor face si pe-a cincea, ca doar populatia sporeste natural.
Ion si-a lansat in sfarsit cartea. N-avea cum sa se numeasca altfel decat "Alcool". E genial-induiosatoare, ca si autorul, printre putinii care nu s-au schimbat.
A aparut o droaie de carti - care nu circula, fiindca la noi, cum bine stii, conteaza doar aparitia   forma, lansarile si premiile.
Viata e la fel de lipsita de imaginatie. Avem iremediabil vocatia personajelor caragialesti.
Sper ca tu, acolo, esti mai bine decat noi.
Te imbratisez,
Zorin.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu