joi, 22 decembrie 2011

NU ESTE TOTUL PIERDUT ( leapșa de sărbători )

           Intru în joc și preiau leapșa de la domnul Horia Gârbea http://horiagarbea.blogspot.com/2011/12/nu-este-totul-pierdut.html  care, la rândul său, a preluat-o de la doamna Lucia Verona http://luciaverona.blogspot.com/2011/12/nu-este-totul-pierdut-leapsa-de.html. M-am gândit, la început, că va fi un exercițiu greu pentru o persoană ale cărei citate favorite sunt cele din Eclesiastul, de căpătâi fiind acela cu ...deșertăciunea și vânarea de vânt... Dar mi-am amintit apoi cum mi-am petrecut Apocalipsa, aceea din 11.11.2011, căci, se anunță, vor mai fi și altele. În acea zi de vineri, ce se anunța, desigur, fatidică, am participat la un eveniment numit Zilele Poeziei la Dej. Zilele au fost, în fapt, o după-amiază, iar alăturarea cuvintelor Poezie și Dej ( un orășel de provincie, adică, numit de colegii mei de studenție Bangladej ) nu prevedeau nimic bun. Unde va să ne prindă sfârșitul? În Sala de Festivități a Cercului Militar! E,m-am gândit, măcar, dacă tot e să fie, să fie într-un cadru festiv,organizat, oficial,  o sală spațioasă, lucru bun, pentru că eu sufăr de claustrofobie, situată la etaj, ăsta e un inconvenient, dar parcă mai contează? Intru în Sală, Sala ...plină. Eu am spus atunci că cca 75 la sută a fost ocupată, dar văzând mai târziu înregistrările, 90 la sută e proporția adevărată, sigur, emoțiile Apocalipsei mi-au copleșit estimările. În Sală, părinți cu copii mici, liceeni, pensionari, cadre didactice, preoți, studenți, artiști, scriitori, alții decât cei ce urmau să recite în fața publicului. S-au acordat premii care nu au constat doar din diplome. Toți, veniți acolo, nu cu arcanul, pentru a asculta POEZIE. Dacă nici acesta nu e motiv de optimism...
                          Deci, Leo Butnaru, Mihai and Florin Caragiu, Florica Bud, RIM, oricine dorește să intre în joc, primiți cu optimismul?

7 comentarii:

 1. n-am prins de veste leapsa asta, sa-mi fie de rusine (ardelenism) ca am scapat o miscare a atacantului pe care antrenorul (care-s tot eu) mi l-a dat in marcaj. cum senilitatea mea se manifesta prin infantilism, de regula accept provocarile. multam fain.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc pentru preluare și retransmitere! Să fim optimiști!
  LA MULȚI ANI!

  RăspundețiȘtergere
 3. @rim Mulțumesc pt acceptarea provocării și pt curtenitoarea prezentare de pe blog-ul dumneavoastră! Eeeee, e drum lung de la tinerețe pân la bătrânețe, ori pt cineva veșnic tânăr și cu siguranță ferice, cum vă dovediți a fi, s-a inventat ținutul bloggerilot trimbulinzi, aceia de joacă leapșa de sărbători.

  @Horia Gârbea Cu bucurie! Cu adevărat, optimismul e cel mai bun gând pt noul an, 2012. La Mulți Ani!

  RăspundețiȘtergere
 4. Draga Andrea, daca e vorba de optimism si tinerete atunci raspunsul nu poate fi decat: primim, primim, primim. Primim si cu colinda(corinda). Cocii sunt gata, proaspat scosi din cuptor.Sarmalele(pirostiile)clipocesc in zama lor,mandre (nealcose) ca ele vor fi si si la aceste sarbatori preferatele colindatorilor.Carnatul sufera si in anul asta de suficienta, adica potrivit de uscat si afumat.Prajiturile (coptaturile) sunt ochioase si corespund stasului UE, FMI si TOTINAINTETOTASA...Oare ai traista din dosoi in conformitatea cu legea 234/1907? Sper sa stii colindul " O ce veste minunata"? Daca raspunsul este "Da" atunci esti colindatorul ideal.La Multi Ani! Florica Bud

  RăspundețiȘtergere
 5. Acum înțeleg de ce răsună blogul de corinde și de unde adie miroase de coptături, piroște și coci! Da, da, da! ” O ce veste minunată/ din Viflaim se arată... ” Mulțumiri și un An Nou după inima dumneavoastră! Preaplin cu cele frumoase!

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Andrea, nu stau bine cu rabdarea asa ca tot *anonim* ma voi semna. Multumesc pentru corinda-cadou.Sunt din Ulmeni-Salaj de Maramures. Bunicul meu, Victor Trif, era poreclit Victoru lu Hedes. Banuiesc ca sti ca Hedes inseamna *cel cu tinuta dreapta*(hedesel-pieptasel. In concluzie eu fiind Florica lu Iuanu lu Victoru lu Hedes ma consider ruda ta.In aceasta calitate, si nu numa, iti doresc multa *inspiratiune* si un an mai bun. Cu drag, Florica Bud(fosta Florica Trif a lu Hedes)

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu pot spune cu smeritele mele cuvinte cât mă onorați! Mă simt ca Cenușăreasa în rochia de bal. Sunteți Zâna Bună a Anului care pleacă? Sunteți Zâna Bună a Anului care vine?

  RăspundețiȘtergere