joi, 26 aprilie 2012

Horia Gârbea la Cluj. 1                   Ploaia vine de la Cluj, se știe, iar ziua de miercuri, 25 aprilie, a fost una ploioasă în Burg, unde poezia, venită de la București, a fost la ea acasă la BookCorner Librarium. Horia Gârbea și-a lansat cel mai recent volum de versuri, Trecutul e o sărbătoare, Editura Tracus Arte, București, 2012, într-o atmosferă caldă și elegantă.
                    De mai multe ori sărbătoare pentru mine: întâlnirea cu domnul Horia Gârbea, căruia îi datorez cooptarea mea în echipa Revistei Luceafărul de Dimineață, sărbătoarea unui recital Horia Gârbea (într-o formă de zilemari), întâlnirea cu oameni pe care până ieri doar îi citisem, cu oameni despre ale căror cărți scrisesem, cu oameni pe care îi știam doar din spațiul virtual, reîntâlnirea cu poezia, Clujul și ploile sale...
                   O postare la cald, curând și impresiile decantate.
Adrian Popescu, Horia Gârbea, Ion Pop
Ion Mureșan, Adrian Popescu, Horia Gârbea
Ioan Cristescu, Ion Mureșan, Adrian Popescu
Adrian Popescu, Horia Gârbea, Ion Pop
Horia Gârbea recitând un poem din volumul Trecutul e o sărbătoare
Ioan Cristescu, Ion Mureșan
Ioan Alexandru
Horia Bădescu, Horia Gârbea, Ioan Cristescu
Florica Bud, Andrea Hedeș
mulțumiri domnului Horia Bădescu pentru fotografie
Fotografie de grup
mulțumiri domnului Flavius Lucăcel
          

4 comentarii:

  1. Draga Andrea, buna dimineata... chiar daca ieri a plouat, ploaia nu a putut sterge bucuria intalnirii de la Book Corner, Cluj. Intr-adevar Horia Garbea a fost in forma maxima... ma bucur ca ne-am cunoscut noi doua si *in carne si oase* dupa cum m-a bucurat faptul ca i-am revazut pe scriitorii Ioan Pop, Adrian Popescu,Ioan Muresan,Horia Badescu( Am cunoscut famila Badescu prin anii 98 la Centrul Cultural Roman din Paris unde Horia Badescu era director.Am participat acolo cu o expozitie de desene a elevilor baimareni condusi de pictorul Gheorghe Makara. Horia Badescu ne-a organzat o activitate frumoasa. Uite cum o amintire atrage dupa sine altele mai vechi. Tot ieri am cunoscut cativa scriitori clujeni, l-am intalnit pe scriitorul Flavius Lucacel... sper ca noi sa colaboram in continuare... O zi buna, Florica Bud

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, frumoase amintiri! Toată bucuria e de partea mea, sunt onorată că v-am cunoscut, mai ales cu un așa frumos prilej! Sigur, orice colaborare cu dumneavoastră este onorantă și este o bucurie. Mulțumiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. dubla bucurie pentru horia, cu doua lansari nu reusite si reusite la nivelul lui, in doua zile consecutive, dubla bucurie pentru scriitoare, pentru bucuria ei, dubla bucrie si pentru mine, cu voia dumneavoasrtra ultiumul pe lista, pentru impletirea participarii directe cu cea indirecta. vivat! crescat! floreat!

    RăspundețiȘtergere