duminică, 3 martie 2013

Primule             O viroză ca cea care tocmai mi-a năucit săptămâna merită a fi pomenită pe blog. Iată. De aici lipsa unui mărțișor pentru cititori, dar, în ciuda întârzierii, primăvara își trimite, și aici, întâile-i semne. În loc de mărțișor, primule. În loc de albine, primul cuvânt semnat de mine pe coperta a 4-a a unei cărți, e vorba de un roman care face deja furori, Gestul animalului mort, al lui Dorin Mureșan, apărut la Editura Herg Benet, roman pe care am avut bucuria de a-l prezenta la Gaudeamus, în toamna trecută. În loc de rândunele, prima prefață scrisă de mine pentru un volum, 365 1/4 aforisme, al domnului Radu-Ilarion Munteanu, apărut la Editura Limes. Despre o altă carte a domnului Radu-Ilarion Munteanu am avut plăcerea de a vorbi tot la Gaudeamus, la lansare, așa cum am pomenit, la momentul cuvenit, pe blog. De altfel, tot ca un semn de primăvară în plină toamnă, hotărându-mă, în sfârșit, să ascult de sfatul distinsei mele prietene, doamna Florica Bud, și anume acela de a ieși în lume, în lumea literară, am acceptat invitația de a fi prezentă la Gaudeamus și de a vorbi la lansarea cărților celor doi scriitori. A fost prima mea participare la Gaudeamus, prima dată când am lansat nu una, ci două cărți, una după alta, prima dată când i-am întâlnit altfel decât în mediul virtual pe scriitorii despre ale căror cărți scrisesem deja, Dorin Mureșan și Radu-Ilarion Munteanu.
             Minunatele semne ale unei prime veri...
         

7 comentarii:

 1. Felicitări pentru atâtea lucruri bine făcute!
  O primăvară plină soare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Vă mulțumesc frumos! Am ezitat mult înainte de a face această postare, oricum aș fi scris-o suna...a laudă de sine, dar sunt niște primi pași de care m-am bucurat foarte mult și am ținut să-i împărtășesc...cu orice risc :) Vă mulțumesc încă o dată!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă vreți părerea mea, nu e cazul să vă faceți griji. Natura subiectelor pe care le abordați pe blog a făcut demult o selecție a publicului care vă citește.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mulțumesc pentru că mi-ai făcut cunoscut faptul că am contribuit la aducerea primăverii (ouch, ce am complicat fraza).

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu îți mulțumesc, Dorin, că ai contribuit la aducerea primăverii :)

  RăspundețiȘtergere