marți, 30 iulie 2013

Despre Premiile Revistei Luceafărul de Dimineață pe anul 2012 pe Agenția de Carte

                        Am găsit abia acum pe agențiadecarte.ro o frumoasă relatare a evenimentului decernării Premiilor Revistei Luceafărul de Dimineață pe anul 2012 precum și fotografii de la eveniment  aici

                       Mulțumesc și pe această cale domnului Horia Gârbea pentru încrederea ziditoare și domnului Dan Cristea pentru cooptarea în familia Revistei Luceafărul de Dimineață.
                     
Miercuri, 12 iunie 2013, ora 12:00, în sala de consiliu a Uniunii Scriitorilor din România(Calea Victoriei nr. 133, Bucureşti), a avut loc decernarea premiilor revistei “Luceafărul de dimineaţă”, oferite cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii. Juriul a fost format din Gabriel Chifu, Dan Cristea şi Horia Gârbea.
“Premiile revistei “Luceafărul de dimineaţă” au o tradiţie, şi chiar putem să fim mândri de aceasta. Anul acesta m-am gândit să facem un gest destul de rar întâlnit în lumea scriitoricească şi, în general, în societatea noastră.  Astfel, premiile răsplătescloialitatea, fidelitatea faţă de această revistă, continuitatea, dar şi valoarea tuturor acestor colaboratori ai “Luceafărului de dimineaţă”. (…) Cei care au primit aceste premii sunt colaboratori vechi şi constanţi ai revistei, asigură viaţa revistei, s-au aflat alături de noi şi în momentele bune şi în cele mai puţin bune, au asigurat existenţa revistei prin rubricile pe care le semnează. (…) În sală se află o persoană care a ajutat revista foarte mult, ar merita un premiu de fidelitate, este vorba de Ioan Matei, reprezentând Ministerul Culturii. Menţionez încă o dată că aceste premii au fost posibile cu sprijinul Ministerului Culturii. De asemenea, îi mulţumesc şi domnului Neculai Onţanu, primarul bucureştean al sectorului 2, care a făcut posibilă apariţia revistei o lungă perioadă de timp.” (Dan Cristea)
Au fost acordate următoarele premii:
Premiul special al revistei „Luceafărul de dimineaţă”:Radu Aldulescu
Premiul pentru eseu: Gelu Negrea
Premiul pentru cronică plastică: Iolanda Malamen
Premiul pentru cronică de film: Călin Stănculescu
Premiul pentru publicistică: Andra Rotaru
Premiul pentru critică literară: Andrea Hedeş
Premiul pentru debut: Simona Dumitrache
La finalul festivităţii de decernare a premiilor revistei “Luceafărul” a avut loc un recital poetic, Iolanda Malamen şi Simona Dumitrache citind din creaţiile proprii.
sursa agentiadecarte.ro

                          

        

            

2 comentarii: