joi, 22 august 2013

Ce mai visăm la cină

          Am cumpărat cartea numai și numai de dragul unei rețete... m-a amuzat, m-a intrigat și am ajuns până la a o împărtăși pe blog :)

”Tocăniță de facocer 
                               cu legume”
Pentru 4 persoane
câte un ardei gras roșu și verde
4 linguri de ulei
1,2 kg carne de facocer (sau de porc mistreț) tăiată cuburi
600 ml supă de legume
3 cepe
10 morcovi
cca 1 kg varză albă
4 cartofi
4 cartofi-dulci
2 dovleci mici ”baby”
5 roșii
4 căței de usturoi
sare
piper
250 g ciuperci champignon

1 Ardeii se curăță și se spală, li se îndepărtează semințele, apoi pulpa se toacă cubulețe. Se călesc în ulei într-o tavă de friptură cu capac, se scot și se pun deoparte. Carnea se gătește la foc mare în grăsimea de friptură. Se toarnă de-asupra supa de legume și se dă întreaga compoziție o dată în clocot. 

2 Ceapa se curăță, se taie rondele și se împrăștie împreună cu ardeii peste carne. Morcovii se cojesc și se taie bețigașe, iar varza se curăță, se spală și se toacă fâșii. Cartofii obișnuiți și cei dulci se cojesc, se spală și se taie cubulețe. Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare, iar roșiile se spală și se taie cuburi.

3 Legumele pregătite se așează în straturi peste carne. Usturoiul se curăță și se adaugă zdrobit pe deasupra. Compoziția se sărează și se piperează, după care tava cu carne se lasă să fiarbă sub capac aproximativ 45 de minute, fără a amesteca.

4 Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin lichid și se mai fierbe totul încă 45 de minute. Cu scurt timp înainte de final, se adaugă ciupercile curățate și tăiate în jumătăți sau în sferturi, în funcție de mărime.

             O tocăniță din Africa de Sud :)
                                                                                                  

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu