sâmbătă, 17 august 2013

In memoriam Marius Cuteanu

Am aflat cu tristețe vestea încetării din viață a eminentului pedagog, compozitor, dirijor și OM - Marius Cuteanu. Suntem alături de familie în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească în pace!CLUJ. Pedagogul, compozitorul şi dirijorul Marius Cuteanu a decedat în această dimineaţă la locuinţa sa, la vârsta de 95 de ani. Lasă în urma sa o importantă creaţie muzicală, generaţii întregi de profesori şi dirijori şi o familie muzicală.
Marius Cuteanu s-a născut la 4 noiembrie 1917, în comuna sălăjeană Lemniu. A studiat la Liceul George Bariţiu, unde a dirijat primul cor. A urmat studii de Drept şi s-a înscris la Academia de Muzică şi Artă Dramatică.
A înfiinţat un cor şi o orchestră la Şimleul Silvaniei, unde şi-a început cariera profesională. A urmat apoi activitatea la Şcoala Pedagogică din Cluj. A înfiinţat mai multe ansambluri corale, printre care Iacob Mureşianu, Augustin Bena, Napoca, Armonia. A lăsat în urmă numeroase colinde şi cântece religioase. Pentru întreaga sa activitate, Primăra i-a acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului în anul 1997.
Priveghiul va avea loc duminică, ora 18 la capela Cimitirului Central, iar înmormântarea va avea loc luni, la ora 14.

        Sursa  Ora de Cluj

2 comentarii: