duminică, 19 ianuarie 2014

Răsunetul Cultural, la un an

                             Suplimentul "Răsunetul Cultural", realizat de Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud şi USR Cluj împlinește un an de viață. Un an rotund și frumos, pe care l-am celebrat prin câteva rânduri-gânduri, pe care le voi reda și mai jos, alături de urarea de La Mulți Ani luminoși!

                             Nimic nu creşte sub umbra marilor copaci... Şi totuşi... există copaci şi copaci, cum există umbre şi umbre. Există copaci care cresc drept, înalt, spre cer, iar umbra lor, departe de a fi o umbră groasă, rece, neprielnică, este o umbrelă care oferă protecţie faţă de soarele prea arzător, faţă de ploaia prea rece, faţă de vântul prea puternic, devenind astfel o pepinieră pentru vlăstari sau un spaţiu privilegiat pentru diferitele esenţe de arbori, ocrotind şi încurajând înălţarea. Odată cu trecerea timpului, acolo unde era cândva un copac, freamătă o pădure.
                            Un astfel de ”demeure” este Răsunetul Cultural, iar la împlinirea primului său an de existenţă îi urăm acelaşi spirit neliniştit, aceeaşi căutare neobosită a frumosului şi a binelui în carte şi în oamenii săi. La Mulţi Ani!
                                                       

2 comentarii: